Natur

Vi er så heldige, at SøLøVen er beliggende i den skønneste natur med mark og skov lige udenfor døren.
Det gør vi rigtig meget brug af og er ude i næsten alle slags vejr.

Når børnehavebørnene er ude, er der altid en voksen til stede.

SøLøVen har et stort og dejligt udendørs legeområde, hvor der er rig plads til fysisk udfoldelse og lade fantasien få frit spil. Her er underlaget ujævnt, der er bakker at rutsje på og træer at kravle i. Man kan gå på opdagelse i skoven, pøle i halmhytten, eksperimentere med vand og mudder, køre mooncar og meget mere.

Vi bruger også naturen som pædagogisk læringsrum ved at følge barnets spor/nysgerrighed og i passende mængder forstyrre barnet med viden, hvor det giver mening f.eks. gennem opslagsbøger og i-Pad.

2 gange årligt deltager vi i Naturens Dag, hvor vi bl.a. har beskæftiget os med affald.

Naturen har en dragende effekt på selv de allermindste. Børnene oplever stimulering af både sanserne, motorikken og de sociale færdigheder samtidig med, at nysgerrigheden ustandseligt udfordres.

Det er overordentligt godt med udeliv, fordi det er påvist, at de børn der leger meget i naturen, bliver bedre motorisk, mindre syge og har en bedre udvikling i forhold til læring, opmærksomhed, kropsforståelse og fantasi. Der er altså både fysisk, psykisk og sundhedsmæssige fordele ved at være meget ude i naturen.