Natur

Vi er så heldige, at SøLøVen er beliggende i den skønneste natur med mark og skov lige udenfor døren.
Det gør vi rigtig meget brug af og er ude i næsten alle slags vejr.
Vuggestuen har deres egen afgrænsede legeplads, hvor der er trygt at færdes. Når vuggestuebørnene er ude, er der altid en voksen til stede. Derud over udforskes børnehavens legeplads jævnligt. Vi tager også på mange ture ud i den nærliggende natur, hvor vi ofte kigger på de mange dyr, der er omkring.

Vi bruger også naturen som pædagogisk læringsrum ved at følge barnets spor/nysgerrighed og i passende mængder forstyrre barnet med viden, hvor det giver mening f.eks. gennem opslagsbøger og i-Pad.

2 gange årligt deltager vi i Naturens Dag, hvor vi bl.a. har beskæftiget os med affald.

Naturen har en dragende effekt på selv de allermindste. Børnene oplever stimulering af både sanserne, motorikken og de sociale færdigheder samtidig med, at nysgerrigheden ustandseligt udfordres.

Det er overordentligt godt med udeliv, fordi det er påvist, at de børn der leger meget i naturen, bliver bedre motorisk, mindre syge og har en bedre udvikling i forhold til læring, opmærksomhed, kropsforståelse og fantasi. Der er altså både fysisk, psykisk og sundhedsmæssige fordele ved at være meget ude i naturen.